“Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi!”

— Kanuni Sultan Süleyman

Diyet (Sağlıklı Beslenme)

Diyetisyen olabilmek için üniversitelerin dört yıl eğitim veren beslenme ve diyetetik bölümünden mezun olmak gerekir.
Mesleki eğitim ve öğretim programının birinci aşaması, diyetetik uygulamalarına esas olan temel bilimler, tıp ve beslenme bilimlerini içermektedir. İkinci aşamadaki dersler ise doğrudan uygulama alanıyla ilgilidir. Öğrenci, sınıftaki teorik öğretim ve laboratuvar deneylerine ek olarak, toplum sağlığı ve beslenmesiyle ilgili olan stajını, koruyucu ve tedavi edici olarak sahada, hastanelerde, toplu beslenme yönetimi ile ilgili olarak da diğer kuruluşlarda yapmaktadır.
Bu program uygulamasıyla öğrenci, diyetisyenlik mesleği için gerekli ilke, kavram, bilgi ve becerileri kazanıp geliştirmektedir. Bu bölümün öngördüğü dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler “Diyetisyen” unvanı alarak mezun olur.

HANGİ HASTALIKLARLA İLGİLENİR?  NELER YAPAR?

Diyetisyene neden gidilir?
Diyetisyene gitmek için kilolu veya hasta olmak gerekmez.

Beslenme ve diyetetik sağlıklı insanların iyilik halini koruma ve geliştirmeyi de hedefleyen bir bilim dalıdır. Bu bilim dalının uzman profesyonelleri ise “beslenme ve diyet uzman”ıdır. Beslenme ve diyetetik bölümünü bitiren profesyoneller “diyetisyen”, bu bilim dalında uzmanlık alan profesyoneller ise “beslenme ve diyet uzmanı”dır.

“Diyetisyene neden gidilir?” sorusu daha önceleri “zayıflamak için” diye cevaplanıyordu. Oysa şimdi, sağlıklı beslenme ve iyi yaşam ile ilgili bilinç seviyesinin artması, insanların bedenlerine değer vermesi, beslenme konusunun öneminin kavranması sebebiyle diyetisyene gidilmeye başlandı. Diyetisyenin önemli bir işlevi olan besinler yoluyla sağlığı geliştirme ve iyileştirme işlevi ön plana çıktı.

Diyetisyen veya beslenme ve diyet uzmanlarına tüm hastalıklarda diyet tedavisi konusunda bilgi alabileceğiniz gibi hasta olmasanız da sağlığınız ile ilgili de birçok şey danışabilirsiniz.

Kreş ve anaokullarından, diyaliz merkezlerine, araştırma geliştirme laboratuvarından, hastanelerin yoğun bakımlarındaki enteral – paranteral beslenme ekibine kadar geniş bir yelpaze diyetisyenin çalışma alanı içindedir.

Aşağıdaki sorular, sağlıklı bireylerle ilgili sorulardır. Doğru yanıtlar için bir diyetisyen veya beslenme ve diyet uzmanına ihtiyaç var.

• Spor yaparken nasıl beslenmek gerekir?
  • Anne sütünü artırmak için nasıl beslenmeli?
  • Okula giden çocuğumu nasıl beslenmeliyim?
  • Âdet dönemleri için özel bir beslenme şekli var mı?
  • Sebze meyve alırken nelere dikkat etmeliyim?
  • İşyeri mönüsünü planlarken nasıl denge olmalı?
  • Gıda zenginleştirirken nasıl bir yol izlenmeli?…….
SAĞLIKLI BESLENME POLİKLİNİĞİ ÇALIŞMA ÇİZELGESİ
  Haftanın Günleri
Doktor Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar
Dyt. Miray YILDIRIM 08:30 – 17:30 08:30 – 17:30 08:30 – 17:30 08:30 – 17:30 08:30 – 17:30 08:30 – 14:30**
 Dyt. Canel ÖNER
**Uzmanlarımız bazı cumartesi günleri tam gün çalışmaktadır**

Uzmanımızın, izin veya cumartesi tam gün çalışmaları konusunda bilgi almak için,

Lütfen randevu merkezini arayınız.

Telefon: 0 212 440 1000

Diyetisyen